Om att bygga ett Tiny House

Vad, hur, varför?

Vanliga frågor

Här svarar vi på de vanligaste frågorna folk har om att bygga ett Tiny House i Sverige.

Alla frågor har vi inte svaret på nu. Men alla kommer lösa sig utmed tiden. Det vet vi.

Vad kostar det att bygga ett Tiny House?

Det beror givetvis vad man vill ha i eller på sitt hus. Vi har satt en budget på 300.000kr och kommer försöka använda oss av både nya material men också av återbruk. Men för att få till vårt drömhem kommer vi ju givetvis rugga på den siffran om det skulle behövas.

Vi delar med oss exakta vad allt kostar under hela bygget. Klicka här för att komma till vår materiallista.

Var kommer ni att ställa huset när det är klart?

Kanske på en plätt nära dig! Skämt och sido. Vi tar var steg för sig och vi har inte bråttom. Platsen kommer komma till oss. Antingen en plats vi arrenderar, eller att vi köper oss en vacker skogsplätt. Det vackra med livet är att det förändras och det fina med ett hus på hjul är att vi kan flytta det beroende på vad vi känner för. Kanske väljer vi att stå kvar mitt i stan ett tag om möjlighet finns.

Hur skall ni flytta huset?

Vårt släp är obromsat, dvs vi får bara köra det i max 30km/h. Men då vi inte skall flytta det speciellt ofta, kan vi tuffa iväg i lagom takt bakom en traktor eller lastbil.

 

Med hjälp av en traktor eller lastbil. Vi får enbart köra i 30km/h då släpet är obromsat.

Hur gör ni med el och vatten?

Vi kommer jobba för att kunna va så självförsörjande som det går. Så el med solceller. Det kommer vi kunna driva det mesta med. Då vi kommer ha gas till spis och en kamin för kalla vintrar kommer vi inte behöva så mycket el för uppvärmning eller för matlagning.
När det kommer till vatten kommer vi välja en plats där vatten kommer finnas att tillgå. Antingen via slang via ett befintligt boningshus eller att det finns en indragen plats för vatten att koppla upp sig mot.

Hur gör ni med avlopp och toalett?

Vi kommer att ha en komposttoalett, samt ett BDT-avlopp. Kommer kunna anslutas till huset för att ta hand om vårt gråvatten.

a
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt.

Support

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed do eiusmod tempor